Sunday, February 21, 2010

Hjälp inte utsatta kvinnor. Eller?

"En kvinna anmäler sin man efter ett gräl. Hela tiden vet hon att hon ljugit men eftrsom att hon som brottsoffer får så mycket stöd och dessutom blir hotad av polisen att hon riskerar att förlora sina barn om hon ändrar sig historia så tar hon tillbaka först i hovrätten. Vad anser Amensty om att detta stöd till förmodade brottsoffer leder till att kvinnor som kastar ur sig anklagelser i affekt under ett gräl känner sig tvingade att hålla fast vid anklagelserna trots att de inte är sanna. Jag skulle bli mycket tacksam för ett svar.
"Kvinnan har senare sagt att hon var upprörd när hon pratade med poliserna och att hon ångrat sig kort efter förhören. Under hovrättsförhandlingarna berättade hon att hon fick så mycket hjälp och stöd att hon inte vågade berätta att hon ljugit." http://www.dagensjuridik.se/sv/Artiklar/2010/02/Svea-hovratt-oenig-om-va..."

/Susanna Svensson i en kommentar http://www.newsmill.se/artikel/2010/02/04/behoven-av-krafttag-kvarst-r


Det finns då verkligen riktigt korkade människor. Den här Susanna verkar vara kritisk mot att Amnesty kräver uppföljning av hur man utreder våldtäktsanklagelser. "Hon fick så mycket hjälp och stöd att hon inte vågade berätta att hon ljugit", ja, vad fruktansvärt att en kvinna får hjälp och stöd när man misstänker att hon utsatts för ett allvarligt brott. Ja, ta bort hjälpen så inga kvinnor känner sig manade att anmäla brott. Smart.

No comments: